Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

H Agia Oikogeneia

Η θλιβερότερη μετεκλογική εικόνα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ, που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν η «αυθόρμητη» συγκέντρωση των «μουζίκων» μπροστά στην Χαριλάου Τρικούπη 50, που πήγαν για να «φιλήσουν την δεξιάν», του «Τσάρου», Γεωργίου του Β΄, και να εισπράξουν ένα «χτύπημα στην πλάτη», από την Χάρη του. Ακριβώς το ίδιο πολιτικό επιχείρημα είχε και ο Γλύξμπουργκ Γεώργιος ο πρώτος. «Ισχύς μου, η αγάπη του λαού».

Μέσα στην Χαριλάου Τρικούπη, βρίσκονταν οχυρωμένοι οι ηρωικοί «Ηρακλείς» του Στέμματος , τους οποίους οιστρηλατούσε η αγέρωχη βασίλισσα μητέρα Μαργαρίτα.

Δυστυχώς για τον Οίκο των Παπανδρέου, ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε τετράκις μέσα σε τέσσερα χρόνια τον αρχηγό της δυναστείας, στην προσπάθειά του να ηγηθεί της χώρας, εμπιστευόμενος τον αντίπαλο Οίκο, των Καραμανλήδων, παρότι Εκείνους τους βάραινε η τραγωδία του ολοκαυτώματος της Πελοποννήσου που ξεπέρασε και την έκταση των καταστροφών του Ιμπραήμ, αλλά και το μέγα σκάνδαλο των κρατικών ομολόγων.

Το Ανακτοβούλιο, για να κερδίσει ,στην απελπισία του ,λίγο χρόνο εισηγήθηκε στον βασιλέα Γεώργιοτον Β΄ να γίνει έκτακτο συνέδριο για να μελετηθούν σε βάθος τα αποτελέσματα των εκλογών και στο μεταξύ κρατώντας σφιχτά τον θρόνο του, να φωνάζει ότι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να χειραγωγήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και απειλούν να καταλάβουν με « ρεσάλτο» τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η αλήθεια είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη είχε καταληφθεί μέ ρεσάλτο των Αμερικανών από το 2004, όταν ο κ. Παπανδρέου, αρχηγός πια της αντιπολίτευσης το 2004, αγωνιζόταν με σχεδόν υστερικό τρόπο για να επιβάλει στον Καραμανλή την υποστήριξη του σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό. Αυτή η κορυφαία πράξη, σε βάρος του καλώς νοουμένου Εθνικού συμφέροντος τον στιγμάτισε και έθεσε ως προτεραιότητα του πατριωτικού κορμού το ΠΑ.ΣΟ.Κ την απομάκρυνση του.

Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ,οι συνεργάτες και οι υποστηρικτές του, είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και των ευρωεκλογών του 2004, των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών του 2006, αλλά όπως προκύπτει δεν τα κατάλαβαν, η έβγαλαν το λάθος συμπέρασμα ότι χρειάζεται ακόμα πιο δεξιά πολιτική.

Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου πολιτεύτηκε για δώδεκα χρόνια ως ακραιφνείς Σημιτικός, και διατήρησε και επεξέτεινε το έργο του προκατόχου του. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαλύθηκε από τον «στρατηγό» Τσουκάτο, και τις μαζικές εγγραφές μέσω των τραπεζών. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Σημίτη έδιωξε τους κοινωνικούς αγωνιστές του 1974,του 77,του 81,του 89,του 93, και γέμισε τις οργανώσεις με κάθε λογής τυχοδιώκτες με ρετάλια της αριστεράς, με Γιάπηδες και «Κουμπάρους» που εκπροσωπούσαν
τους μεγαλοεργολάβους και κάθε λογής επιχειρηματίες και κομπιναδόρους. Το Πασοκ του Σημίτη εγκατέλειψε τους εργάτες ,τους αγρότες και τους μη προνομιούχους και έγινε το Κόμμα μετά τα κότερα όπως είχε πει ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Τέσσερα χρόνια ως αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να επαναφέρει το Κίνημα στο δρόμο που χάραξε ο πατέρας του.. Αντίθετα εφάρμοσε τις δικές του απόψεις για να κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάτι σαν το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα, όπως έλεγε στη Σύνοδο της Χαλκίδας. Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ακριβώς ένα κακέκτυπο της Ενώσεως Κέντρου, ένα άθυρμα πολιτευτών της κακιάς ώρας. Και αυτός μάζεψε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ τους απόβλητους από την Ν.Δ. Μάνο και Ανδριανόπουλο καθώς και τα «καθάρματα» του 89. Η πρώτη κομματική πράξη του ήταν να διαλύσει το τελευταίο προπύργιο της αριστερής πολιτικής εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την νεολαία, και να « ανασυγκρότηση» την ΠΑΣΠ, με βάση τους « φλούφληδες» τους Σημίτη.

Οι αντι-σημιτικές δυνάμεις μέσα και έξω απο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κέρδισαν τις εκλογές μέσα από την συντριβή των εκσυχρονιστών και όσοι νομίζουν ότι τώρα μπορούν να τραβήξουν τον βασιλέα Γεώργιο τον Β΄ σε νέα ριζοσπαστική φιλολαϊκή πολιτική αυτόπαγιδεύονται από το όνομα Παπανδρέου και ξεχνούν ότι παλιά τον λέγαμε
Γιωργάκη Τσάντ.


Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ναυάγησε το 2004 υποσχόμενος μη κρατικά πανεπιστήμια και ανασφάλιστη εργασία των νέων.Το 2007 ναυάγησε υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια και εμφανίζοντας τον «εχθρό» του Κ. Σημίτη στο μπαλκόνι στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Τώρα θέλει να τα πει όλα. Ας αρχίσει λέγοντας μας γιατί ήθελε να ξεπουλήσει στους Τούρκους και τους Αμερικανούς την Κύπρο. Και μετά ας μας πει όλα τά άλλα. Και στο τέλος να μας πει γιατί «ψάχναμε με το φανάρι» στα ψηφοδέλτια ,να βρούμε κανέναν Πασόκο για να τον σταυρώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: