Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

18 απλές σκέψεις

1.
Οι Γκαλοπατζήδες τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, δίνοντας στην δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η Φτώχεια στην Ελλάδα και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι Έλληνες για το αύριο . Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως. Η κοινωνία των 2/3, των νεοφιλελεύθερων αμερικανικών ιδεών, είναι πια πραγματικότητα. Ο αγώνας του Ανδρέα Παπανδρέου και του «παλαιού» ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, προδόθηκε από το εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είναι απόλυτα υπεύθυνο για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ. Αυτό είναι το πολιτικό «επίτευγμα» του «γίγαντα» της πολιτικής Κώστα Σημίτη. Η Ψωροκώσταινα είναι εδώ μαζί με τά παιδάκια της ,τον Πειναλέωντα και την Ανεργίτσα.

2.
Οι Γκαλοπατζήδες κατέγραψαν ότι το 60% των Ελλήνων ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί. Επειδή η πρόσθεση διδάσκεται στην πρώτη δημοτικού τα πολιτικά συμπεράσματα είναι πολύ απλά. Το 30% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 60% βλέπει με αγωνία και ανασφάλεια το μέλλον. Επομένως ζούμε σε μια κοινωνία όπου το 10% απολαμβάνει τον πλούτο που δημιούργησε η ανάπτυξη της χώρας και οι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Η Ελλάδα του 2007 μοιάζει πάρα πολύ με την Ελλάδα του 1961. Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε Κώστας Καραμανλής τώρα. Το 10 % των προνομιούχων οικογενειών είναι πάντα εδώ. Η διαφορά είναι ότι ο Πειναλέων έχει καρτοκινητό.

3.
Η ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων της (χρυσής οκταετίας) του Ανδρέα (1981- 1989) συνετέλεσθη στα 11 χρόνια των Μητσοτακοσημιτικών, και ολοκληρώθηκε στα χρόνια του Καραμανλή του δεύτερου και του Αλογοσκούφη.

4.
«Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα μεταβλήθηκε σε προχωρημένο φυλάκιο της του Πενταγώνου και της Παγκοσμιοποίησης, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων. Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, και η πολιτική ηγεσία του τόπου. »
( Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη με προσθήκη της παγκοσμιοποίησης)




5.
Ο κ.Κ. Καραμανλής απομάκρυε από την Ν.Δ. τους νεοφιλελεύθερους κυρίους Μάνο και Ανδριανόπουλο, ως πολύ δεξιούς, γιατί επηρέαζαν αρνητικά την προεκλογική εικόνα της «κοινωνικής δεξιάς» με την οποία προσπαθούσε να κερδίσει τις εκλογές. Αυτούς τους «πολύ δεξιούς», τους «προσέλαβε» στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Παπανδρέου εξυμνώντας τις « πολύ ενδιαφέρουσες» νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμιστικές τους ιδέες. Η απλή αριστοτέλεια Λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πιο δεξιός από τον κ. Καραμανλή.

6.
« YORGOS ,Ανδρουλάκης , Ανδριανοπουλος , Μανος και οι αλλοι γνωστοι οπαδοι της παγκοσμιοποιησεως και της Αμερικανικης πρωτοκαθεδριας »

-Έλα μωρέ, γιατί να μη γίνουν μεταγραφές; Ίδια πολιτική έχουν αυτά τα κόμματα... η ΝΔ ειναι πιο αριστερη απο το ΠΑΣΟΚ( από διάλογο στο διαδίκτυο το 2004 )

7.
Το ΠΑΣΟΚ σαν λαϊκό κίνημα έχει αποστολή και υποχρέωση να αντιμάχεται τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης και να παράγει ιδέες για την υπεράσπιση, της νεολαίας των εργαζομένων, των αγροτών ,του ελληνικού λαού στο σύνολο του , από τις απειλές γεννάει κάθε μέρα για το βιοτικό τους επίπεδο η παγκοσμιοποίηση. Το ΠΑΣΟΚ σαν πατριωτικό κίνημα έχει αποστολή και υποχρέωση να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας.


8.
«Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας» (Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη)

9.

Τα βασικά συνθήματα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, « Εμπρός για μια νέα Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες», « το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία» είναι και σήμερα επίκαιρα .

10.

«Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, την διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.» (Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη)



11.

Ο νέο- φιλελεύθερος καπιταλισμός της παγκοσμιοποίησης επιδιώκει την κατάλυση της δημοκρατίας. Τεράστια δύναμη συγκεντρώνεται στις διοικήσεις των διεθνών τραπεζικών και χρηματιστηριακών επιχειρήσεων στις πολυεθνικές και τους υπερεθνικούς οργανισμούς του παγκόσμιου καπιταλισμού, την παγκόσμια οργάνωση εμπορίου, την παγκόσμια τράπεζα, το διεθνές νομισματικό ταμείο, που βρίσκονται μακριά από κάθε δημοκρατικό έλεγχο και κυρίως δεν αντλούν τη δύναμή τους από τους λαούς . Τα κεκτημένα της γαλλικής επανάστασης ανατρέπονται.

12.

Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης κήρυξαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου και με νέο- φιλελεύθερο νέο- πατριωτισμό επιτέθηκαν στα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών διαμορφώνοντας ένα νέο αστυνομικό και ανελεύθερο πολιτικό περιβάλλον. Ένας στους τρεις πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε έχει συλληφθεί και του έχουν βάλει χειροπέδες μια φορά στην ζωή του είτε έχει πάει φυλακή.


13.

Εάν το ΠΑΣΟΚ ενστερνισθεί το σύστημα ιδεών της παγκοσμιοποίησης και μετατραπεί σε ένα γρανάζι του μηχανισμού της Νέας Τάξης για τον πολιτικό έλεγχο των λαών και των χωρών δεν θα έχει κανέναν λόγο ύπαρξης και θα το στείλει ο λαός μαζί με όλον τον «θίασο» στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

14.

Τα Μέσα Ενημέρωσης- όπως το ΜΕΓΚΑ- που «υπονομεύουν» τον Γεώργιο B΄ Παπανδρέου και που θέλουν να κάνουν, «Ριάλιτι σόου» τις εσωκομματικές εκλογές στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσκαλούν στις εκπομπές τους τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο για να υβρίζει τον κ. Βενιζέλο , και στη συνέχεια αναπαράγουν ως βαρυσήμαντη είδηση τα όσα αυτός είπε, άνευ αμφισβητήσεως από τους παριστάμενους «δημοσιογράφους».


15.

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι έγιναν λανθασμένες επιλογές στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο ήταν το λάθος. Ήταν λάθος η πρόταση του για τα « μη κρατικά πανεπιστήμια» η ήταν λάθος η αναδίπλωση του και η αποχώρηση από τη βουλή; Παρατηρώ, ότι όλοι οι υψηλόμισθοι «παντογνώστες» των Καναλιών και των «συγκροτημάτων» που «υπονομεύουν» τον κ. Παπανδρέου αποφεύγουν για δύο μήνες σχεδόν να του κάνουν αυτήν την πολύ απλή διευκρινιστική ερώτηση.


16.

Η αναγέννηση και ουσιαστικά επανίδρυση του λαϊκού πατριωτικού κινήματος , του Πασοκ θα περάσει από δύο στάδια. Πρώτος σταθμός είναι η εκλογή νέου προέδρου στις 11 Νοεμβρίου και δεύτερος το συνέδριο όπου θα πρέπει να εκπροσωπηθεί η πραγματική βάση του κινήματος μέσα από την ευρεία συμμετοχή στις διαδικασίες και όχι οι φατρίες, οι οικογένειές και οι υπάρχοντες κομματικοί στρατοί , και από το οποίο θα πρέπει να προέλθει ,μια ουσιαστικά διαφορετική σε επίπεδο πολιτικής σκέψης αλλά και προσώπων κομματική ηγεσία.

17.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να επιστρέψουν και να συστρατευθούν όλοι όσοι απογοητεύτηκαν από την κυβερνητική πρακτική των προηγούμενων ετών και τα φαινόμενα διαφθοράς, όλοι όσοι εγκατέλειψαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λόγω της υποστήριξης από τον κ. Παπανδρέου του σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό, και όλοι όσοι αισθάνθηκαν τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι δεξιότερος του κ. Καραμανλή και στράφηκαν σε άλλα αριστερά κόμματα και την αποχή.

18.
«Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα καλεί τον Ελληνικό Λαό να οργανωθεί στις τάξεις του, σε οργανώσεις βάσης, να συμμετάσχει άμεσα στην παραπέρα διαμόρφωση του προγράμματός του, στη λήψη όλων των αποφάσεων και στην ανάδειξη των στελεχών του σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα» ( Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: