Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Εχθρός Νο 2. Η Σιωνίστρια Πρέσβειρα.

Ο «Εβραίος σιωνιστής», Δανιήλ Τηγανητός, (Ντάνιελ Φράιντ) που ανήκει στον σκληρό πυρήνα του σιωνιστικού λόμπι των ΗΠΑ, μας είπε ότι υπάρχει Μακεδονικός Λαός ,και ότι το κράτος της Μακεδονίας είναι διαφορετικό από την «ιστορική» Μακεδονία, δικαιώνοντας 60 χρόνια μετα, τον Τίτο, τον Στάλιν και την ΣΝΟΦ.

Η επίσης «Εβραία σιωνίστρια» και μέλος του ίδιου σιωνιστικού ομίλου, Τόρια Νούντελμαν ή Βικτώρια Νούλαντ, πήγε στα Σκόπια και είπε στον Τσερβένκοφσκι , που δεν θέλει να αμφισβητηθεί «η εθνική και γλωσσική ταυτότητα της χώρας του», ότι ,«Εμείς είμαστε μαζί σας για να σας ενθαρρύνουμε. Ο αμερικανικός λαός είναι μαζί σας».

Αφού είναι μαζί τους είναι εναντίον μας. Αυτό είναι επομένως σαφές.

O «Εβραίος σιωνιστής» Χ. Κίσινγκερ έλεγε (σε σιωνιστικό ακροατήριο) στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974 ότι: «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή».

Νομίζω ότι και οι πλέον ηλίθιοι θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι κάτι τρέχει.

O Δανιήλ Τηγανητός (Φράιντ), το άλλαξε σε Φρίντ όταν έγινε διπλωμάτης , ώστε να μην ακούγεται γελοίο το επώνυμο του,
H σούπερ στάρ της αμερικανικής διπλωματίας, η πρέσβειρα στο ΝΑΤΟ Τόρια (Βικτώρια) Νούντελμαν, (Victoria Nuland), είναι επίσης Εβραία, (αυτό δεν είναι καθόλου κακό),και μέλος του ίδιου σκληρού πυρήνα του σιωνιστικού λόμπυ των ΗΠΑ.( Αυτό είναι πάρα πολύ κακό).

Η Βικτώρια Νούλαντ, χάρις σε αυτό το πολύ ειδικό της προσόν, έγινε πρέσβειρα αν και κατάφερε να ολοκληρώσει το 1979 ,μόνο τον τριετή κύκλο σπουδών του κολεγίου, και κατέχει ένα πολύ «φτωχό» πτυχίο Bachelor of Arts από το Choate Rosemary Hall. Τηρουμένων των αναλογιών είναι η μοναδική πρέσβειρα με πτυχίο Μέσης Εκπαιδεύσεως.

Το μεγαλύτερο προσόν της είναι ότι είναι κόρη του χειρούργου καθηγητή Sherwin Nuland του Γέιλ. Ο καθηγητής Nuland είναι γιος του Εβραίου ράφτη Meyer Nudelman, που μετανάστευσε στις ΗΠΑ στο τέλος του 19ου αιώνα.Το Νούντελμαν έγινε πολύ αργότερα Νούλαντ ώστε να φαίνονται λιγότερο Εβραίοι.
Όσο και να φαίνεται περίεργο το διαβατήριο της για τα υψηλά κλιμάκια του σιωνιστικού λόμπυ δεν ήταν ο μπαμπάς της αλλά η προσωπική της σχέση ,με τον σιωνιστή αρθρογράφο Michael Ledeen που υπήρξε συνεργάτης του Όλιβερ Νόρθ την εποχή του Ρήγκαν.
Το(1985-1986) υπηρετούσε στο αμερικανικό προξενειο στο Guangzhou της Κίνας, το 1987 ήταν στο ασιατικό «ντέσκ»,το 1988 την βρίσκουμε στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουλάν Μπατόρ, και μετά στο Σοβιετικό «ντέσκ» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (1988-1990).
Το διάστημα 1991-1993, εργάζεται στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα σαν πολιτικός αναλυτής( στα πρώτα κρίσιμα χρόνια του Γέλτσιν) και συντονίζει το έργο του σιωνιστικού λόμπυ τα περιέβαλε τον μέθυσο Ρώσο πρόεδρο, και στην συνέχεια ήταν επικεφαλής του γραφείου του υφυπουργού εξωτερικών John Dimitri Negroponte μέχρι το1996.
Κοντά στον Νεγρεπόντε ασχολήθηκε με την Ουκρανία, το Καζακστάν , την Λευκορωσία , την Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που προετοίμασε την «επέμβαση» στην Αϊτή.

Το 1997-99 η Νούλαντ ηταν υποδιευθύντρια του τμήματος ρωσικών υποθέσεων και παρασημοφορήθηκε για την συμμετοχή της στις επιτυχείς προσπάθειες, για να μην αντιδράσει η Ρωσία στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Το 2000 -2003 η Νούλαντ ήταν αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ και δούλεψε με ζήλο για την επίθεση στο Αφγανιστάν, και για την διεύρυνση της Συμμαχίας με επτά νέα μέλη.

Το 2003-2005 ηταν η σύμβουλος του Ντικ Τσένι, και πηρε μερος στην προπαρασκευή και την διαχείρηση της εισβολής στο Ιρακ, ενω το 2005 ο Τσένι την έστειλε πίσω στο ΝΑΤΟ σαν Πρέσβυρα.

Ο Ντάνιελ Φράιντ υιοθετεί την προπαγάνδα του ΤΙΤΟ.

Ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Daniel S. Fried, είναι «Εβραίος σιωνιστής»,και ανήκει στον σκληρό πυρήνα του σιωνιστικού λόμπι στις ΗΠΑ .Δεν είναι πολιτικός, αλλά διπλωμάτης καριέρας και μπήκε στην αμερικανική διπλωματική υπηρεσία το 1977.
Βασική «διπλωματική» του αποστολή ήταν και παραμένει, η ανάπτυξη του σιωνιστικού κινήματος στην Ρωσία και τις τέως σοσιαλιστικές χώρες.
Είναι από τα πρόσωπα «κλειδιά», στην «επιχείρηση» για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου για την οποία συνεργάστηκε στενά με τον επίσης σιωνιστή κατάσκοπο Φράνκ Βάισνερ.
Η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ελληνικού έθνους και της Ελλάδος στις 7 Απριλίου από την Ουάσιγκτον λέγοντας ότι, «η μακεδονική γλώσσα και ο μακεδονικός λαός υπάρχουν, και δεν είναι επονομαζόμενοι», και μάλιστα τονίζοντας ότι, η «μακεδονική γλώσσα» διδάσκεται στη Σχολή των Διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν ήταν τυχαία και ούτε εκβιαστική.

Ο σιωνιστής κ. Φράιντ επανέλαβε την προπαγάνδα του διεθνούς συντονισμού του 19ου αιώνα, για την ύπαρξη μιας «ενιαίας Μακεδονίας» και ενός Μακεδονικού λαού, που έπρεπε να αποκτήσει την αυτονομία του, για να κυβερνηθεί από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και τους μεταλλαγμένους Νεότουρκους Μουσουλμανό-Εβραίους.

Ο σιωνιστής Φράιντ επανέλαβε μάλιστα κατά λέξη, τα επιχειρήματα για δήθεν «ιστορική» και «γεωγραφική» Μακεδονία. « Η ιστορική επαρχία της Μακεδονίας είναι διαφορετική από τη σημερινή χώρα της Μακεδονίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν είναι ανθρωπολόγος, για να μιλήσει για θέματα εθνοτήτων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ -διά του εκπροσώπου του Τομ Κέισι- την επόμενη,(8η Απριλίου) , διευκρίνισε ότι, «οι ΗΠΑ δεν παρέχουν επίσημη αναγνώριση γλώσσας ή εθνότητας και κάθε συζήτηση περί μακεδονικής γλώσσας ή εθνότητας δεν πρέπει να έχει καμία συνέπεια στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Μακεδονίας».

Ακολουθώντας κατά γράμμα την «γραμμή» του κ. Κέισι, στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δεν θα παρασυρθούμε σε συζητήσεις που εκτρέπουν την διαπραγμάτευση από τον πραγματικό της σκοπό».
Επομένως η Αθήνα συμφώνησε να αφήσει στην άκρη τον « μακεδονικό λαό».

Ωστόσο η ουσία δεν βρίσκεται στο όνομα, το οποίο χρησιμοποίησε εσφαλμένα η ελληνική εξωτερική πολιτική ως ανάχωμα για την αντιμετώπιση του πραγματικού ζητήματος. Του αλυτρωτισμού. Του «μακεδονικού έθνους» δηλαδή, που ζει «σκλαβωμένο» και διασκορπισμένο στην « γεωγραφικά ενιαία Μακεδονία» που τριχοτομήθηκε στο Βουκουρέστι το 1913.
Το τραγικό είναι, ότι τα περί «τριχοτομήσεως» επαναλαμβάνει και η υπουργός εξωτερικών κυρία Μπακογιάννη, που αγνοεί όπως φαίνεται, ή δεν θέλει να γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά.

Επομένως από τη στιγμή που δεχόμαστε τον «μακεδονικό λαό» , η διαπραγμάτευση για το όνομα χάνει κάθε ουσία και απομένει ένας συμβιβασμός που θα σώσει τα προσχήματα και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κυβερνήσεως.

Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής το βράδυ τις 8ης Απριλίου από το βήμα του συνεδρίου του Economist , απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων να συνεχιστεί το ταχύτερο δυνατό η συζήτηση στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Ο κ.Φράιντ είχε προαναγγείλει την σπουδή των Αθηνών, λέγοντας «ειλικρινά βλέπω με ικανοποίηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να εμπλακεί εντατικά σε συνομιλίες» .

Το ερώτημα είναι με ποιον μπορεί να συνομιλεί η ελληνική κυβέρνηση αφού στα Σκόπια όλοι ετοιμάζονται για εκλογές. Να συνομιλεί με τον κ. Φράιντ;

Το μόνο λογικό θα ήταν να χαρακτηρίσουμε εχθρική προς την Ελλάδα την πολιτική της κυβέρνησης Μπούς , να χαρακτηρίσουμε ανεπιθύμητο συνομιλητή τον κ. Φράιντ, που υιοθετεί τα επιχειρήματα της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, και ουσιαστικά δικαιώνει την ΣΝΟΦ και την πλευρά του Τίτο στον ελληνικό εμφύλιο. Το 1946 οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν την Ελλάδα. Τώρα υποστηρίζουν τα εγγόνια του Τίτο και του Τέμπο. Το λογικό θα ήταν να περιμένουμε τις αμερικανικές εκλογές και τις εκλογές στα Σκόπια για να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τόνισε στο συνέδριο του Economist ότι στόχος είναι μια σύνθετη ονομασία, κοινά αποδεκτή και για όλες τις χρήσεις, μια «λύση με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό μέλλον και όχι στο βαλκανικό παρελθόν, που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας για ανιστόρητες, εθνικιστικές και αλυτρωτικές λογικές».

Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει στραμμένο το βλέμμα στο «βαλκανικό παρελθόν» ,υιοθετεί την πολιτική της κομμουνιστικής διεθνούς, και αποδέχεται τις «ανιστόρητες» «εθνικιστικές» λογικές. Το μόνο που μας προσφέρει η Ουάσιγκτον είναι η προφορική διαβεβαίωση, ότι «η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις».

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ χαρακτήρισε την Ελλάδα, «σύμμαχο και ανεκτίμητο εταίρο στην περιοχή».

Η αλήθεια είναι ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί την Ελλάδα σαν πρόβλημα, που εμποδίζει την υλοποίηση των στρατηγικών της επιδιώξεων. Οι ΗΠΑ δεν είναι φιλική προς την Ελλάδα δύναμη, αλλά εχθρική. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι.

Η ελληνική αντίδραση θα έπρεπε να επικεντρωθεί στα ζητήματα που ενοχλούν τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα, θα πρέπει να αποσύρει αμέσως τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο επειδή η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ, συνδυάζεται με τον πολλαπλασιασμό της παραγωγής ηρωίνης η οποία διακινείται στην Ευρώπη από την αλβανική μαφία. Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει την ανοχή του ΝΑΤΟ στην παραγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών, και την έμμεση υποστήριξη που παρέχει στην μαφία του Κοσσυφοπεδίου. Θα έπρεπε επίσης το ελληνικό κοινοβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα που θα τονίζει ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος» διότι δεν υπάρχει «γεωγραφική Μακεδονία». Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει εκδώσει χθες, έναν τόμο με τις συμφωνίες του Βουκουρεστίου (1913), του αγίου Στεφάνου (1878) και του συνεδρίου του Βερολίνου (1878) για να θυμίσει σε όλους τους «ανιστόρητους», (και στην κυρία Μπακογιάννη) ότι σε κανένα διπλωματικό κείμενο δεν αναφέρεται η «γεωγραφική Μακεδονία».
Η καριέρα του κ. Φράιντ

Ο Φράιντ ορκίστηκε ως υφυπουργός εξωτερικών στις 5 Μαίου 2005. Προηγουμένως, από τις 20 Ιανουαρίου 2001, είχε διοριστεί από την κυρία Κοντολίζα Ράις, ως ειδικός σύμβουλος του προέδρου Μπούς και διευθυντής της διεύθυνσης ευρωπαϊκών ευρωασιατικών υποθέσεων. Το 1993, αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου Κλίντον είχε διοριστεί επίσης σύμβουλος του ,για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας , όπου παρέμεινε ως το 1997.
Ο Φράιντ έχει υπηρετήσει στο προξενείο στο Λένινγκραντ (1980-81),στο Βελιγράδι (1982-1985), στην διεύθυνση σοβιετικών υποθέσεων (1985 -87). Στην συνέχεια ανέλαβε τον χειρισμό της τελικής φάσης της «επανάστασης» στην Πολωνία και μετά την ανατροπή του κομμουνισμού, τοποθετήθηκε στην πρεσβεία της Βαρσοβίας, μέχρι το 1993. Ξαναγύρισε στην Πολωνία σαν πρεσβευτής το 1997-2000.

Υπόθεση Χαραντινάι

Το δόγμα των «επικοινωνιολόγων» της εποχής μας είναι ότι «υπάρχει μόνο ότι μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ».

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου της Πέμπτης 3ης Απριλίου 2008, που δημοσιεύθηκε στο ελληνικό τύπο, «Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης» που ίδρυσε ο ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στην τέως Γιουγκοσλαβία , απάλλαξε τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσόβου, Ραμούς Χαραντινάι από τις κατηγορίες βασανισμού και δολοφονίας Σέρβων κατά τον πόλεμο του 1998-99.Ο Χαραντινάι, που θεωρείται ήρωας από τους Αλβανούς του Κοσσόβου, κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που του είχαν απαγγελθεί. Η απόφαση έγινε δεκτή με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα υποστηρικτές του Χαραντινάι. Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει ποινή κάθειρξης 25 έτη» .Η σύντομη είδηση του ΑΠΕ ήταν περίληψη από άλλα πρακτορεία.

Το μεγαλύτερο πολιτικό, δικαστικό, και διπλωματικό σκάνδαλο των ημερών μας, πέρασε στην Ελλάδα με τον πιο ανώδυνο τρόπο, χάρις στον απόλυτο έλεγχο που ασκούν οι Αμερικανοί στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Τα ελληνικά κανάλια, εκτός από νυκτερινό δελτίο ειδήσεων του «Blu Sky» δεν βρήκαν ώστε τριάντα δευτερόλεπτα για να σχολιάσουν την είδηση αυτή, ούτε για να μεταδώσουν τις αντιδράσεις από το Βελιγράδι και την Μόσχα.

Την επομένη ο «Ριζοσπάστης», με τίτλο Αθώος ο «Ουτσεκάς» Χαραντινάι,
έγραψε ότι «Το «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία», το κατασκεύασμα αυτό των ιμπεριαλιστών, απάλλαξε χτες τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσόβου Ραμούς Χαραντινάι, έναν από τους πιο σκληρούς φονιάδες του ΟΥΤΣΕΚΑ (του στηριζόμενου από ΗΠΑ, Γερμανία και άλλες δυνάμεις στρατού των Κοσσοβάρων Αλβανών), από τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά τωνΣέρβων το διάστημα 1998-1999.

Βαρυνόταν με 37 αδικήματα για φόνους, βιασμούς και βασανισμούς Σέρβων. Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει ποινές μέχρι 25 ετών αλλά επειδή «οι δολοφονίες και οι επιθέσεις δεν ήταν σε κλίμακα ή συχνότητα τέτοια ώστε να συμπεράνει κανείς ότι υπήρχε επίθεση στον γενικό πληθυσμό», όπως τόνισε ο πρόεδρος του σώματος, Αλφονς Οριε, απαλλάχτηκε των κατηγοριών.

Απαλλάχτηκε επίσης ο Ιντίζ Μπαλάι, που κατηγορούνταν και αυτός για βιασμούς, δολοφονίες και βασανισμούς. Ο τρίτος κατηγορούμενος, Λάχι Μπραχιμάι (θείος του Χαραντινάι), καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για βασανισμούς.

Το «Διεθνές Δικαστήριο» «κοροϊδεύει τη δικαιοσύνη», απαλλάσσοντας τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα» .
Η είδηση του «Ριζοσπάστη», είχε τις ίδιες πηγές, που συμπληρώθηκαν από τις πληροφορίες του συντάκτη.
Το ελληνικό κοινό δεν έμαθε ποτέ ότι ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, «ο ήρωας», ήταν και η σύλληψη και η δολοφονία 120 Σέρβων των οποίων τα ανθρώπινα όργανα πουλήθηκαν για μεταμοσχεύσεις.
Το ελληνικό κοινό δεν έμαθε ποτέ ότι η αφαίρεση των οργάνων χρειαζόταν ιατρικό προσωπικό και χειρουργεία που δεν υπήρχαν στο βομβαρδιζόμενο Κοσσυφοπέδιο και ούτε φυσικά στην Αλβανία. Οι επεμβάσεις έγιναν σε πλοίο που έπλεε στις ακτές της Αλβανίας και τα πτώματα ρίχτηκαν στη θάλασσα.
Η «αρμάδα» του ΝΑΤΟ που περιπολούσε στην Ανδριατική, είναι αδύνατο να μην γνώριζε την παρουσία του πλοίου.
Το ελληνικό κοινό επίσης δεν έμαθε ότι 9 από τους μάρτυρες σκοτώθηκαν, απεβίωσαν, ή εξαφανίστηκαν κάτω υπό μυστηριώδης συνθήκες. Το ελληνικό κοινό επίσης δεν έμαθε ότι οι μάρτυρες που δεν προσήλθαν ζητούσαν και δεν έλαβαν ποτέ προστασία από την Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και το δικαστήριο.

Το ελληνικό κοινό δεν έμαθε ποτέ ότι η υπεράσπιση του Χαραντινάι, ήταν το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Ben Emmerson QC, που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα .

Την ίδια ημέρα με τον Ριζοσπάστης η «Καθημερινή» δημοσίευσε μια είδηση βασισμένη στο Ρόιτερς, και το Γαλλικό Πρακτορείο με τίτλο, «H Xάγη αθώωσε τον Χαραντινάι», στην οποία εκτός από τα στοιχεία της είδησης ανέφερε ότι : « Οι κατηγορούμενοι δήλωναν εξαρχής αθώοι και είχαν ζητήσει την απαλλαγή τους» και ότι «η αθωωτική απόφαση έγινε δεκτή με επευφημίες και χειροκροτήματα από το ακροατήριο και προκάλεσε ενθουσιασμό στην Πρίστινα». Στο κείμενο σημειωνόταν ότι « οι συνήγοροι του Χαραντινάι, οι οποίοι δεν παρέστησαν στην δίκη, υπέβαλαν εγγράφως τις απόψεις τους ενώπιον του Δικαστηρίου, και υποστήριξαν ότι ο πρώην στρατιωτικός και πολιτικός διεξήγε έναν έντιμο πόλεμο, με στόχο εμπολέμους και όχι αμάχους, και ότι η εισαγγελική αρχή δεν απέδειξε την προσωπική συμμετοχή του σε κανένα από τα υποτιθέμενα εγκλήματα, ούτε απέδειξε ότι διέταξε, επίβλεψε ή παρέβλεψε οποιοδήποτε από αυτά».
«Ο 40χρονος Χαραντινάι, έγραφε η «Καθημερινή» που θεωρείται ήρωας από πολλούς Κοσοβάρους, είναι ο ανώτατος Αλβανός αξιωματούχος που δικάστηκε στη Χάγη. Ο πατέρας του Χίλμι είπε ότι ο γιος του ήταν αθώος και είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες.
Ο Χαραντινάι, πρώην αρχηγός του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), ο θείος του Λάχι Μπραχιμάι και ο Ιντριζ Μπαλάι, πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του UCK και μέλη της ειδικής μονάδας του «Μαύροι Αετοί» κατηγορούνταν για πολιτική «εθνικών εκκαθαρίσεων» με στόχο την εκδίωξη Σέρβων και Αλβανών πολιτών, οι οποίοι θεωρούνταν συνεργάτες των σερβικών αρχών από τις περιοχές ελέγχου τους.
Ο πρώην «μπράβος» νυχτερινών κέντρων παραιτήθηκε από πρωθυπουργός το 2005, μετά από λίγους μόνο μήνες στο αξίωμα, όταν ασκήθηκε δίωξη εναντίον του από το Δικαστήριο της Χάγης. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Ρε αναφέρθηκε σε μια ρήση, που κυκλοφορούσε την εποχή της παντοκρατορίας του Χαραντινάι, σύμφωνα με την οποία «Ο θεός στον ουρανό κι ο Χαραντινάι στη Γη». Ωστόσο, η φήμη του δεν ήταν αρκετή για να τον καταδικάσει.»

Η απαλλαγή του Χαραντινάι, ήταν μια πολιτική απόφαση που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δικαστήριο που στήθηκε στην Χάγη είχε και έχει σαν μόνη αποστολή τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων στη Σερβία. Η Ε.Ε. ακόμα εκβιάζει το Βελιγράδι με την περίφημη πλήρη συνεργασία με το «δικαστήριο» που εκδίδει πιστοποιητικά ορθότητας σε δολοφόνους, τους οποίους υποστηρίζει η Ουάσιγκτον. Αυτό είναι το σκάνδαλο της διεθνούς κωμωδίας. Οι «Φιλιππινέζες» των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ( όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων) δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Ούτε φυσικά οι «Φιλιππινέζες» των Αθηνών.

Ωστόσο για μας τους δημοσιογράφους το θέμα είναι να καταδικάσουμε τον έλεγχο που ασκεί η Ουάσινγκτον στην πληροφόρηση, και τη λογοκρισία που έχει επιβάλει.

Τα «αγράμματα παπαγαλάκια» του Αλογοσκούφη.

2,5+(2Χ3:12)-3,5=-0,5%

Η περιγραφή της πραγματικότητας, ήταν πάντα «προνόμιο» των δημοσιογράφων.
Όταν ο ένας «έβλεπε» μια τεράστια συγκέντρωση, ο άλλος «περιέγραφε» από τον ίδιο χώρο ένα σκορποχώρι. Ο Ολυμπιακός μπορεί ταυτόχρονα να γοητεύει,( αν γράφεις για τον Πρωταθλητή) και να απογοητεύει (για την Πράσινη). Είναι ζήτημα «οπτικής γωνίας» και ατομικής σοβαρότητας.

Η «ελευθερία» του δημοσιογράφου ωστόσο, να εκφράζει ή να επιβάλει την γνώμη του, καμιά φορά θα πρέπει να περιορίζεται από τους «αντικειμενικούς» νόμους της αριθμητικής.

Δεν συμβαίνει όμως, πάντα αυτό, γιατί οι αριθμοί, είναι το αγαπημένο παιχνίδι της προπαγάνδας, αφού με την χειραγώγηση των αριθμών μπορείς να αποδείξεις οτιδήποτε . Ακόμα και ότι, ο κ. Αλογοσκούφης , ανακοίνωσε αυξήσεις .

Άλλο πράγμα όμως η πρόσθεση και άλλο η χειραγώγηση των αριθμών.

Μας έσπασαν τα αυτιά τα κανάλια, διαλαλώντας ότι ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε αυξήσεις 4.5% στον δημόσιο τομέα, που θα δοθούν σε δύο δόσεις (2.5% και 2%).
Επειδή στην πρώτη δημοτικού, εκτός από πρόσθεση με έμαθαν διαίρεση πολλαπλασιασμό, και αφαίρεση κάθισα και τα υπολόγισα. Το 2,5% οι εργαζόμενοι θα το εισπράξουν για δώδεκα μήνες. Το 2% όμως για τρεις. Επομένως σε ολόκληρο το χρόνο θα εισπράξουν τα 3/12 του 2%. Η ετήσια αύξηση δηλαδή είναι 3% και όχι 4,5%.

Θα μου πείτε ότι οι τηλεοπτικοί συντάκτες, του υπουργείου του κ. Αλογοσκούφη, δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν αριθμητική η τέλος πάντων , ότι εμπιστεύονται τους υπολογισμούς του κ. υπουργού και απλώς τους μεταφέρουν στους τηλεθεατές . Δεκτόν.

Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ακόμα, ότι ο πληθωρισμός σε μέσα επίπεδα θα είναι 3,5% το 2008 .Κατόπιν αυτού , προκύπτει ότι για το 2008 οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα «εισπράξουν» πραγματική μείωση 0,5%. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα μετά τις ακόλουθες απλές αριθμητικές πράξεις: 2,5+(2Χ3:12)-3,5=-0,5%
Επομένως όλοι όσοι άκουσαν- και ίσως πίστεψαν- ότι θα πάρουν αύξηση, παραπλανήθηκαν από τον κ. υπουργό, και έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους τους.
Μόνο τα «ψαγμένα μαθηματικά» των διαφημιστών του κ. Αλογοσκούφη , μπορεί να οδηγήσουν στο συμπέρασμα για αυξήσεις 4.5%.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποδίδει αποκλειστικά στον «εισαγόμενο» πληθωρισμό, την ανατροπή των υπολογισμών του, δηλαδή στις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των τροφίμων.
Ωστόσο και εδώ διαπιστώνουμε ότι το «οικονομικό επιτελείο», δεν ξέρει να κάνει διαίρεση, γιατί οι τιμές του πετρελαίου « καλπάζουν» μόνο στα «εν Ελλάδι» τηλεοπτικά ρεπορτάζ, και όχι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο λόγος είναι ότι, παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου σε δολάρια, που καλπάζουν, καλπάζει και η ισοτιμία του Ευρώ, του δικού μας δηλαδή νομίσματος, σε σχέση με το δολάριο, και έτσι οι τιμές του αργού πετρελαίου ανά βαρέλι εδώ και τέσσερεις μήνες είναι σταθερές, στο εύρος από 64,5 ευρώ, μέχρι 67,86 που ήταν και το ανώτερο επίπεδο για μερικές ώρες. Η μέση τιμή είναι γύρω στα 66 ευρώ.

Η κερδοσκοπία, λόγω των τιμών του Πετρελαίου που «καλπάζουν» σε δολάρια ,δεν είναι εισαγόμενη, αλλά ελληνικότατη και πρωταγωνιστούν σε αυτήν, τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι τους, που δεν μπορούν να μετατρέψουν τα δολάρια σε ευρώ διότι αγνοούν την διαίρεση.

Το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς γνώση αριθμητικής αξιόπιστος δημοσιογράφος δεν γίνεται κανένας.

Τα κόλπα με τις τιμές και τις αυξήσεις δεν είναι ζήτημα «οπτικής γωνίας».

Ο αγώνας του κ. Καραμανλή, υπέρ των πολλών, τώρα δικαιώνεται.

H XOYNTA ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Πάνω από τριακόσιοι πενήντα κάτοικοι στην πυρόπληκτη Ηλεία, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς το σπίτι , που κατάφεραν να σώσουν από την φωτιά, αφού οι τράπεζες τα έχουν κατάσχει, για παλαιά χρέη , την στιγμή που η οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Ηλείας , βρίσκεται σε άθλιο επίπεδο. Όσοι έχουν ακόμα το αντίσκηνο θα μπορέσουν ίσως να μένουν σε αυτό.

Μετά τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού η κυβέρνηση, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας, ανέστειλε τις αναγκαστικές εκτελέσεις για έξι μήνες σε όλους τους πυρόπληκτους νομούς. Τότε με τις πυρκαγιές, οι τράπεζες έκαναν διαφήμιση με δωρεές.

Από την στιγμή όμως, που τα θύματα της φωτιάς ψήφισαν, τον υπερασπιστή των πολλών κ. Καραμανλή , ο «νέος πατριωτισμός» των τραπεζιτών εξαντλήθηκε, όπως και η αναστολή, στις 29 Φεβρουαρίου 2008.

Σύμφωνα με έρευνα, της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή το 80% των πολιτών πιστεύει ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο και 7 στους 10 θεωρούν, ότι οι τράπεζες λειτουργούν ασύδοτα, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από την πολιτεία και τα εποπτικά όργανα. (Τράπεζα της Ελλάδας).
Το 75% των δανειοληπτών θεωρεί ότι οι όροι δανεισμού είναι άδικοι, ενώ το 80% εξ αυτών έχει δεχτεί «πίεση » για να εξοφλήσουν εγκαίρως τις δόσεις τους.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 2007 οι «εισηγμένες» στο χρηματιστήριο Αθηνών, Τράπεζες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κερδοφορίας . Τα συνολικά καθαρά κέρδη του κλάδου αυξήθηκαν κατά 70% και έφτασαν στα 5,7 δισ. ευρώ από 3,38 δισ. ευρώ το 2006.Βασικός αιμοδότης ο πελάτης.
Η «παράλυτη» Πολιτεία, κάνει ότι δεν βλέπει το τραπεζικό ολιγοπώλιο. Ωστόσο η τεράστια διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων που στραγγίζει τις τσέπες αλλά και το αίμα των πολιτών βγάζει μάτι.
Το μέσο επιτόκιο καταθέσεων το 2007 ήταν 2,62%. Το επιτόκιο στις πιστωτικές κάρτες 17%. Διαφορά 14,38%. Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αν όχι και στον κόσμο. Και όμως, η αδύναμη κυβέρνηση, κάνει ότι δεν το βλέπει. Στα καταναλωτικά δάνεια το επιτόκιο είναι 8,75%. Διαφορά 6,13%.

Από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους περιφερειακούς λογαριασμούς 2004 – 2006,φαίνεται ότι ο τριτογενής τομέας (οι υπηρεσίες) όπου ανήκουν οι τράπεζες, παράγει το 72% του ελληνικού ΑΕΠ. Ένα ΑΕΠ δηλαδή που στηρίζεται στη ανακύκλωση του χρέους.(Κρατικού και ιδιωτικού).Το κατά κεφαλή εθνικό προϊόν στην Αττική ήταν το 2006 ,26.212 ευρώ. Θεωρητικά κάθε τετραμελής οικογένεια θα έπρεπε να έχει ετήσιο εισόδημα 104.848 ευρώ. Σε κάθε Έλληνα αναλογούσαν το 2006 19.194 ευρώ. Στην πραγματικότητα στα19.194 ευρώ έχουν φθάσει τα ατομικά χρέη των Ελλήνων προς τις τράπεζες. Το παραγόμενο εθνικό προϊόν δεν μοιράζεται δίκαια. Δεν μοιράζεται καν άνισα.
Το εισόδημα των αγροτών μειώθηκε από 4,3% του ΑΕΠ, που ήταν το 2005, σε 3,7% . Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το πραγματικό αγροτικό εισόδημα των παραγωγών περιορίστηκε , το 2007, στο 83,1% του επιπέδου του 2000.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του 2004 του πρωθυπουργού προς τους αγρότες είχαν την τύχη της υπογραφής του για το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Ξεχάστηκαν. Τις φοροαπαλλαγές όμως για την μεγάλη ακίνητη περιουσία των τραπεζών τις θυμήθηκε ,ώστε να μην επιβαρυνθούν από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Οι Ελληνικές Τράπεζες, το ελληνικό τραπεζικό ολιγοπώλειο, είναι υποκαταστήματα της διεθνούς «αεριτζίδικης» Ολιγαρχίας που τά έκανε θάλλασσα και τώρα ξαναανακαλύπτει το Κράτος για να φορτώσει στους φτωχούς δια του προϋπολογισμού και τις νεες ζημιές.

Το 1 τρις. δολάρια θα προσεγγίσουν οι συνολικές ζημιές από την πιστωτική κρίση, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι Τράπεζες έχουν ζημιές 510 δισ. δολάρια. (Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί ζημιές 225 δισ. δολάρια).Αλλά μπορεί να είναι και παραπάνω.
Οι Ασφαλιστικές εταιρείες έχουν χάσει 130 δισ. δολάρια και μερικές χρεοκόπησαν. Παράλληλα τα ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία, έχασαν 160 δισ. δολάρια. Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί με «ταλέντο» δεν μπορούν πια να πάνε σε γιατρό και έχασαν τις συντάξεις τους. Κάποιοι από αυτούς έχουν μείνει και άστεγοι αφού τους πήραν και το σπίτι. Για αυτούς όμως δεν έχουν χρόνο τα δελτία ειδήσεων. Και ότι δεν μεταδίδουν τα ΜΜΕ δεν υπάρχει

Το «αμερικανικό όνειρο» που προσφέρει από τηλεοράσεως και δια του Χόλυγουντ από την «εθνικά ομοιογενή» τραπεζική Χούντα και την Παγκόσμια Ολιγαρχία γίνεται ξανά εφιάλτης. Η κρίση του 1929 είναι εδώ με λιγότερες αυτοκτονίες γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε χάθηκε το φιλότιμο..