Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

6.6 εκ. Νεκροί στο Αφγανιστάν

6.6 εκ. Νεκροί στο Αφγανιστάν

.

Το ΝΑΤΟ πολεμάει στο Αφγανιστάν και το Κόσσοβο, για την ηρωίνη, και την ενέργεια.

μεγάλη αμερικανική συμμαχία, αγωνίζεται στις ερήμους του Αφγανιστάν, από τον Οκτώβριο του 2001, με την επιχείρηση Enduring Freedom, κατά των Ταλιμπάν, της ΑλΚάιντα, του Μπιν Λάντεν, και των φανατικών ισλαμιστών.
Με μια λέξη για την δημοκρατία, και τα ιδανικά του δυτικού πολιτισμού.
Σε αυτό τον αγώνα των «υψηλών ιδανικών» έχουν σκοτωθεί ( επίσημα) 773 στρατιώτες της συμμαχίας, από τους οποίους 485 Αμερικανοί. Το οικονομικό κόστος είναι πενταροδεκάρες αν συγκριθεί με το Ιράκ. Μόνο 90 δίς. δολάρια.
Τους μισθοφόρους και τους άμαχους δεν τους μετράει κανείς πια.
Ο καθηγητής Marc Herold του πανεπιστημίου του New Hampshire είχε ανακοινώσει ότι το 2002,ότι μεταξύ τις 7ης Οκτωβρίου 2001 και τις 7ης Δεκεμβρίου 2002 είχαν σκοτωθεί 3,800 άμαχοι Αφγανοί, από λάθη των συμμαχικών δυνάμεων. Μετά σιωπή.
Τους Ταλιμπάν μόνο ο Αλλάχ τους μετράει.
Τον Φεβρουάριο του 2008, μια έκθεση της UNICEF υπολόγισε τους θανάτους που δεν θα έπρεπε να συμβούν μεταξύ των αμάχων της επιχείρησης αν δεν επικρατούσε η δεδομένη κατάσταση με την Enduring Freedom σε 3.3-6.6 εκατομμύρια. Κάθε χρόνο μετά την εισβολή πεθαίνουν 370,000 νήπια κάτω των 5 ετών. Συνολικά μέχρι σήμερα 2,3 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν. (2.1 εκ οι «αδικαιολόγητοι» θάνατοι).Η έκθεση της UNICEF υπολογίζει σε 3.3 εκ. τους βίαιους θανάτους, και σε 3.3 εκ. τα θύματα της «κατάστασης».
Ο πληθυσμός του Αφγανιστάν υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια.
βλ.http://www.unicef.org/infobycountry/afghanistan_statistics.html
Ο παράγων ηρωίνη.
Πριν επιτεθεί η μεγάλη αμερικανική συμμαχία στους Ταλιμπάν, οι «κακοί ισλαμιστές», είχαν απαγορεύσει την καλλιέργεια του οπίου.Το 2000,πριν την αμερικανική επέμβαση, το Αφγανιστάν παρήγαγε μόνο 180 τόνους οπίου.
Η Ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) αναφέρει ότι το 2007, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έφτασε τους 8.300 τόνους. Δηλαδή, μέσα στην εφταετία 2000-2007 η παραγωγή αυξήθηκε κατά 4.511%. Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται και η καλλιέργεια κάνναβης, καθώς το 2006 καλλιεργήθηκαν 500.000 στρέμματα και το 2007 καλλιεργήθηκαν 700.000 στρέμματα.
Το 93% της παγκόσμιας παράνομης αγοράς οπιούχων προμηθεύεται φθηνή πρώτη ύλη από το Αφγανιστάν. Το υπόλοιπο όρια 7 % προέρχεται, από τον άλλο αμερικανικό παράδεισο, την δικτατορία της Μιανμάρ.
Το φθηνό όπιο, έβγαλε από την αγορά άλλους παραδοσιακούς παραγωγούς, (Τουρκία), που τροφοδοτούν μόνο «την εσωτερική κατανάλωση».
Η κυβέρνηση των ανδρείκελων των ΗΠΑ, αγωνίζεται βεβαίως κατά των ναρκωτικών. Η αμερικανική τηλεόραση κάνει και ρεπορτάζ για τις καταστροφές των καλλιεργειών.
Μόνο που αυτά είναι κτήματα των αντιπάλων. Γιατί, και οι Ταλιμπάν χρηματοδοτούν τον πόλεμο τους από την ηρωίνη.
Υπάρχουν δηλαδή οι καλοί (οι δικοί μας) και οι κακοί (των άλλων) παραγωγοί. Ο πόλεμος γίνεται για τον έλεγχο της αγοράς. Όπως και ο πόλεμος της κοκαΐνης με το καρτέλ του Μεντεγίν. Τώρα ο «Πόλεμος» στην Κολομβία έληξε, αλλά η κοκαΐνη συνεχίζει να παράγεται, μόνο που ελέγχεται πλήρως από την CIA και τους ανθρώπους της.
Τα λεφτά είναι πολλά και αφορολόγητα. Σύμφωνα με την συντηρητική εκτίμηση του ΟΗΕ, ο διεθνής «τζίρος» της ηρωίνης, της κοκαΐνης, της κάνναβης, και των χαπιών, αγγίζει τα 340 δισ. δολάρια. Σε 113 δισ. δολάρια ετησίως ανέρχεται ο «κύκλος εργασιών» των εμπόρων κάνναβης, η «πελατεία» των οποίων διεθνώς ξεπερνάει τα 160 εκατομμύρια. Οι πελάτες για την ηρωίνη, είναι πολύ λιγότεροι. Yπολογίζονται σε 4 εκατομμύρια
Η τιμή του αποξηραμένου Οπίου στο Αφγανιστάν, στην « είσοδο του κτήματος», από την αρχή της εισβολής κυμάνθηκε μεταξύ 23 και 350 δολαρίων. Από πέρσι τον Ιανουάριο, η τιμή πέφτει σταθερά και τώρα είναι 105 δολάρια του κιλό. Τσάμπα ηρωίνη. Το όνειρο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Φθηνή πρώτη ύλη, φθηνά εργατικά χέρια, και τεράστια προστιθέμενη αξία.
Το Κόσσοβο.
Οι καλοί παραγωγοί, που ακολουθούν τις οδηγίες της CIA, προωθούν ένα μέρος της παραγωγής τους, στην Ρωσία, για να υπηρετηθεί, ο μακροπρόθεσμος στόχος της κατάληψης, των ενεργειακών πηγών της, όπως δηλαδή έγινε τον 19ο αιώνα, η κατάληψη της Κίνας και το υπόλοιπο το παραδίδουν, στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, τους Αλβανούς.
Ο «δυτικός δρόμος»,για την κάνναβη και την ηρωίνη, περνάει πρώτα από το Ιραν,ή το Τουρκμενιστάν,ή Ουζμπεκιστάν. Από το Ουζμπεκιστάν,ξεκινάει η «αλυσίδα» , προς τη Ρωσία.Ο «δρόμος» του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, συνεχίζει προς την Τουρκία. Από την Τουρκία, αναλαμβάνουν οι μουσουλμανικές «οικογένειες» στη Βουλγαρία, και μετά μέσω Σκοπίων στο Κόσσοβο.
Από το Κοσσυφοπέδιο, με την προστασία του ΝΑΤΟ οι Κοσσοβάροι Αλβανοί ξεκινούν την διανομή στην Ευρώπη.
Το 90% των συλλήψεων «διακινητών» που κάνει η ελληνική αστυνομία είναι Αλβανοί . Πρόσφατα έπιασαν Αλβανούς με 40 κιλά ηρωίνης στο Αιγάλεω.
Επομένως, στο μεγάλο ερώτημα, γιατί η Ελλάδα συμμετέχει στις στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο, είναι απλή.
Για να προστατεύσουμε την «παραμύθα» των παιδιών μας, και για να είμαστε σύγουροι, ότι θα φθάσει στους Έλληνες καταναλωτές . Ποιος είπε ότι η CIVITAS- κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους χρήστες;
Oι νεκροί του Ιράκ
H χρηματοδότηση, του πολέμου στο Ιράκ κόστισε τα τρία πρώτα χρόνια (2003- 2005) , 280 δισεκατομμύρια δολάρια (μ.ο 93 δις δολ. ετησίως).Το 2006 η χρηματοδότηση ανήλθε σε 120 δις δολάρια , και το 2007 σε 171 δις. Για το 2008 ο πρόεδρος Μπους έχει προϋπολογίσει 193 δις. Σύνολο 764 δις.
Η «επένδυση» των 764 δις απέδωσε, 4283 νεκρούς από τον στρατό κατοχής, ( 3975 Αμερικανούς, 175 Βρετανούς, και 133 άλλους συμμάχους) ,αλλά και 1,182,393 ιρακινούς.
Στις 1817 ημέρες του πολέμου και της Κατοχής ,έχασαν την ζωή τους 653 άνθρωποι ανά ημέρα.
Ο μέσος όρος της ημερήσιας δαπάνης είναι 4,204,000,000 δολ.
6.438,000 δολάρια για μια ψυχή. Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε.
Όποιος πεθαίνει στο Ιράκ είναι καλά πληρωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: